Salvia Eterično ulje od kadulje 5ml

Preporučena maloprodajna cijena: 45.00kn

27.00kn

100% prirodni proizvod moćnog terapeutskog učinka. Ljekovito djeluje na organizam i kožu. Također ima i kozmetičko i aromaterapeutsko te kao takvo ima široku primjenu.

SKU: 3859893261039 Kategorija: Oznake: , , ,

Opis

Eterična ulja su koncentrirane smjese hlapivih i biološki aktivnih spojeva koji se dobivaju iz biljnog materijala procesom parne destilacije.

Eterično ulje ljekovite kadulje smatra se pravim ženskim uljem jer se najčešće koristi u tretiranju različitih ženskih hormonalnih poremećaja. U sebi sadrži puno različitih spojeva i supstancija koje sinergijski djeluju na različite vrste problema.

Često se upotrebljava u pripravcima protiv znojenja ali i u mješavinama protiv celulita. Tradicionalno se koristi za inhalaciju kod problema sa dišnim putevima dok se u kozmetičkoj industriji koristi u pripremi raznih pripravaka za masažu te krema za njegu problematične i masne kože.

Eterično ulje ljekovite kadulje pokazalo se kao vrlo moćno te posjeduje vrlo široki raspon djelovanja, no zahtijeva oprez u doziranju i pravilnu uporabu.

Primjena

  • Inhalacija (upaljeni i začepljeni sinusi)
  • Masaže (topi celulit, pomaže kod reumatizma, slabe cirkulacije itd.)
  • Kupke (smiruje živce, opušta mišiće, vraća snagu)
  • Mirisno oplemenjivanje prostora

Uporaba

  • Inhalacija: U posudu stavite cca 1 litru vode i zagrijte do vrenja. Nakon toga maknite posudu s vatre i kapnite 1 kap eteričnog ulja te inhalirajte oko 2 minute. Zatim kapnite još jednu kap i ponovite ciklus inhalacije. Cijela inhalacija traje oko 6-8 minuta, što znači 3-4 kapi eteričnog ulja u razmacima po 2 minute.
  • Antistres kupka: U 100 ml mlijeka dodamo do 10 kapi eteričnog ulja. Sve dobro razmutimo i ulijemo u kadu tople vode.
  • Ciljane masaže: 20-30 kapi eteričnog ulja ljekovite kadulje pomiješajte s 50 ml biljnog ulja. Tako razrijeđeno ulje tanko umasirati 1-2 puta na dan na područja ciljanog djelovanja ovisno o problemu za koji se koristi.

Napomene i ostale informacije

Eterično ulje kadulje ne smiju uzimati: ljudi koji boluju od tumora ovisnih o estrogenu, epileptičari, trudnice, dojilje te mala djeca.

Upotreba čistog eteričnog ulja ne preporučuje se, već je potrebno miješanje s biljnim uljima (npr. maslinovim uljem). Ulja se miješaju do poželjne koncentracije kako bi ostala učinkovita, a da pritom ne izazivaju iritacije kože.

Preporučujemo da prije nego što počnete s dermalnim korištenjem prvo nanesete manju količinu na neupaljivo područje i pričekate barem nekoliko sati da provjerite imate li kakvih reakcija na koži. Svakako izbjegavajte kontakt s osjetljivim područjima kao što su oči jer može izazvati iritaciju.

Izvješće

Preuzmite kemijski sastav eteričnog ulja prema LOT-u proizvoda.

Možda će vam se također svidjeti…